Belépve mint:

kilépés
90
Átlagos
Közepes
  • 2 db nyúlcomb, 10 dkg füstölt szalonna, 5 dkg vöröshagyma, 15 dkg tejföl, 5 dkg liszt, 10 dkg
  • 15-20 dkg liszt, 2 zsemle vagy 2 szelet kenyér, 1 kis fej vöröshagyma, 2 tojás, 2-2 1/2 dl tej,

Zöldséges nyúlcombok zsemlegombóccal

A nyúlcombokat sózzuk, borsozzuk, lisztbe mártjuk, s kevés forró zsiradékon elősütjük. A füstölt szalonnát összekockázzuk, kevés olajon üvegesre hevítjük, erre tesszük rá az apróra vágott vöröshagymát. Kockára vágjuk a zöldségeket (fehérrépa, sárgarépa, angol zeller), s az üvegesre hevült hagymás szalonnára tesszük. Ízesítjük fehér borral, babérlevéllel, ételízesítővel, s ebben pároljuk készre az elősütött nyúlcombokat. Ha a nyúlcombok megpuhultak kiszedjük, s a zöldséges, fehérboros alapot egy tejfölös, mustáros habarással besűrítjük. Jól kiforraljuk.
Zsemlegombóc:
A hagymát tisztítás után nagyon finomra metélem. A zsemléket apró kockára vágom, és 2 ek. olajon megpirítom. Még forrón ráöntöm a tejet, és jól összekeverem. Mély tálban habosra keverem a tojásokat, megsózom, megborsozom, és a megmosott, összevágott petrezselyem zöldet, valamint a hagymát belekeverem. Ezután hozzáadom a zsemlekockákat az áztató tejjel együtt, majd annyi lisztet keverek bele, hogy a szokásos galuskatészta legyen belőle. Sós vizet forralok, és a nedves kézzel formált nagy diónyi gombócokat óvatosan beleeresztem. 20 percig főzöm, ezután leszűröm, és a megmaradt olajra téve, kissé összeforgatom, megpirítom.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: