Belépve mint:

kilépés
120
Átlagos
Közepes
  • A tésztához:60 dkg liszt, 2 tojás, 16 dkg puha vaj, 1 tk sütőpor, 1 tk só, 2, 5 dl tejföl
  • A kenéshez: 1 tojássárgája, a szóráshoz: szezámmag
  • Töltelék: ½ kg darált nyúlhús, 1 vöröshagyma, só, bors, kakukkfű

Pirog nyúlhúsból

A tésztához összekeverjük a lisztet, a sót és a sütőport. Hozzáadjuk a puha vajat, a tojást és a tejfölt, simára gyúrjuk, majd hűtőszekrényben, fóliába tekerve legalább 1 órán keresztül pihentetjük.
Töltelék: 1 fej apróra vágott vöröshagymát megpirítunk olajon, majd hozzáteszünk 50 dkg darált húst és jól megpirítjuk. Hozzáadjuk a fűszereket ízlés szerint.
A tésztát 2 mm vastagra nyújtjuk, kerek, 8 cm átmérőjű lapocskákat szaggatunk belőle. Derelye formázóba tesszük, közepére halmozunk a töltelékből, majd a szélét megkenjük felvert tojással (hogy a sülés során ne nyíljon szét), majd összezárjuk a formát. Tepsibe tesszük, megkenjük tojás sárgával, megszórjuk szezámmaggal, és megsütjük 160 fokon 20 perc.
tipp A nyers, megtöltött tésztákat le is lehet fagyasztani, és ha váratlan vendégek jönnek, a sütőben csak megsütjük.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: