Belépve mint:

kilépés
80
Átlagos
Közepes
  • 35 dkg liszt
  • 2 kiskanál só
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 dl langyos víz
  • 0, 5 dl tej
  • 2, 5 dkg élesztő
  • 2 evőkanál olaj
  • kb. 30 dkg sajt
  • szalámi
  • hagyma
  • paradicsom
  • 1 tubus pizzakrém

Mini pizza

Élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatjuk.
Míg "fut" az élesztő kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a sót. Kis mélyedést csinálunk a liszt közepébe, és a felfutott élesztőt beleöntjük. Összekeverjük, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot. Langyos vizet és az olajat. Hólyagosra dagasszuk (kézzel) majd kb. fél órát kelesszük meleg helyen.
Hagymát elszeljük vékony szeletekre, paradicsomot is, és bármi mást amit szeretnénk még a pizza tetejére tenni előkészítjük míg pihenget.
Ha megkelt, megolajozzuk a tepsit, és olajos kézzel kilapítjuk, széthúzkodjuk benne a tésztát, lehet kisebb, de akár nagyobb darabot is készíteni. Megkenjük pizzakrémmel, rá szalámi (ízlés szerint ki milyet szeret), aztán a zöldségek.
Előmelegített sütőben kicsit megsütjük, pár perc alatt. Aztán a lereszelt sajtot a tetejére szórjuk, és tovább sütjük. Mikor pirosas a tészta széle akkor van kész. Én kb. 20 percig sütöm.
Nem kell sok olaj alá, de kevés sem jó, mert leég a tészta. Viszonylag vékonyra kell kisimítani a tésztát, mert ha vastag nem sül annyira meg a belseje.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: