Belépve mint:

kilépés
65
Egyszerű
Közepes
  • 5 db tojás
  • 5 evőkanál cukor
  • 5 púpozott evőkanál liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 csomag pudingpor
  • 0, 5-1 liter tej
  • 1 csomag színes tortazselé

Gyümölcsös-pudingos piskóta

Piskóta tészta elkészítése:
A tojásokat ketté választom. A sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral, habosra keverem, hozzáadom a lisztet (én felét szoktam először), a sütőport, amit a lisztbe keverek.
A tojás fehérjét felverem kemény habbá kb. 2 evőkanál cukorral.
A maradék lisztet hozzákeverem a masszához, majd a kemény habot adagonként óvatosan belekeverem.
Ha kész, akkor kivajazott, lisztezett tepsibe öntöm, és 25-30 percig zárt sütőben sütöm. Erős majd később közepes hőfokon. Ha enyhén jön az illata akkor kész.
Míg sül a tészta egy tetszés szerinti pudingport kikeverek cukorral és megfőzöm.
Ha tészta megsült, kihűlt ráöntöm a pudingot, gyümölcsökkel díszítem a tetejét, amit belenyomok pudingba. Majd a tűzön elkészített tortazselét ráöntöm, amennyit "elvisel".
Hűtőbe teszem, és pár óra múlva fogyasztható.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: