Belépve mint:

kilépés
50
Átlagos
Közepes
  • 4 kis tejföl
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 30 dkg főttcsászár
  • 1 csomag durumtészta
  • 20 dkg trapista sajt
  • 1 kis csokor petrezselyem zöld

rakott tészta

A főtt császárt megpirítjuk egy kis olajon, majd ha szép pirosra sült lecsöpögtetjük és kiszedjük majd a maradék olajba, megdinszteljük a vöröshagymát. Közben feltesszük a tésztát főzni, ügyeljünk arra, hogy csak félkészre főzzük!

Egy hőálló edényt, vagy tepsit kikenünk vajjal a tészta felét az aljára öntjük majd a tejfölbe elkevert petrezselymet, sót, fokhagymát ráöntjük megszórjuk sajttal, hagymával, főtt császárral, aztán jöhet a következő réteg tészta és így tovább.

A tetejét tejföllel, sajttal megszórjuk, és hogy minél szebb legyen hagyhatunk a tetejére főtt császárt, hogy sütés közben szépen megpiruljon.

20-25 percig sütjük míg meg nem pirul a teteje.
tipp Hogy még ízletesebb legyen, lehet tejszínnel készíteni vagy füstölt sajttal.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: