Belépve mint:

kilépés
45
Átlagos
Közepes
  • pirospaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 leveskocka
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kis doboz tejföl
  • 2 kiskanál tárkony
  • 1 szál gyökér
  • 2 szál sárgarépa
  • 5 db közepes krumpli
  • 2 db babérlevél

Tárkonyos krumplileves

A vöröshagymát apró kockára vágjuk és egy kis olajon megdinszteljük, megszórjuk egy kis piros paprikával. Majd az apróra felvágott gyökeret, és sárgarépát is hozzáadjuk, pár percig pirítjuk az olajon. Később felöntjük vízzel, beleteszünk két leves kockát, a két darab babérlevelet és hagyjuk főni, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd mikor már fél fövésben vannak a zöldségek a kockára vágott krumplit is belet tesszük.

Ha megfőtt a krumpli is tárkonnyal ízesítjük, majd egy pohár tejfölben egy kanál lisztet elkeverünk és beleöntjük a levesbe, hagyjuk még öt percig hogy összeérjenek az ízek.

Jó étvágyat hozzá!
tipp Egy kis tarhonyát szoktam még belefőzni!
.
Vendég

noname mondta:

na és mi lesz a két gerezd fokhagymával???

2012-11-25 11:42:50

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: