Belépve mint:

kilépés
60
Átlagos
Közepes
  • 1 fél csg sütőpor
  • 10 dkg porcukor
  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • fahéj
  • 3 tojás
  • 1 üveg szilva befőtt

Szilvás habos sütemény

A vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral keverd habosra. Add hozzá a tojássárgákat, tedd bele a lisztet és a sütőport. Ha nem áll össze, tegyél bele egy kis tejet. Egy kivajazott tepsibe, lisztezett öntsd bele a tésztát.

A szilvát vágd ketté és nyomkodd a tésztába. Szórd meg fahéjjal ízlésed szerint, és előmelegített sütőben süsd nagyjából fél órát. A tojásfehérjékből verj kemény habot, a cukrot keverd hozzá, egészen addig, míg utóbbi el nem olvad. A habot óvatosan simítsd a megsütött tésztára, és tedd vissza annyi időre a sütőbe, míg megpirul.

Jó étvágyat hozzá!
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: