Belépve mint:
60
Átlagos
Közepes
9
0
8831
0
- 1 kg zöldbab
- fél kg csirkemell
- 1 porhár rizs
- 1 fej vöröshagyma
- 1 leveskocka
- 1 nagy tejföl
Rakott zöldbab
A rizst megfőzzük, majd a zöldbabot feltesszük főzni, ilyenkor szoktam sózni, borsozni és 1 leveskockát is szoktam belerakni! Ha megfőtt leszűröm a levet nem szoktam kiönteni a későbbiekben felhasználom.Apró kockára vágjuk a vöröshagymát egy kis olajon megdinszteljük, majd a kockára vágott csirkemellet is hozzáadjuk sóval, borssal ízesítjük és addig sütjük még a csirkemell fehér nem lesz. Ha ezzel is kész vagyunk akkor abból a léből melyben a zöldbab megfőtt öntünk a húsra és addig főzzük míg meg nem fő a csirke. (mintha pörköltet készítenénk, megszórjuk egy kis pirospaprikával is)
Ha elkészült akkor a tepsink alját zöldbabbal megszórjuk a rizst a szaftos csirkével összekeverjük majd ráöntjük a zöldbab tetejére. A tejfölt a maradék zöldbabbal összekeverjük és ráöntöm a rizses hús tetejére, megszórom sajttal és mehet is a sütőbe! Addig sütjük míg a sajt meg nem pirul rajta!
Jó étvágyat hozzá!
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: