Belépve mint:
120
Átlagos
Közepes
2
0
2772
1
- 45 dkg porcukor
- 8 dl tej
- 1 csomag puncsízű pudingpor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 2 evőkanál kakaópor
- 25 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 7 evőkanál étolaj
- 4 tojás
- 10 evőkanál víz
- 10 dkg ét tortabevonó
- 2 kávéskanál étolaj
Méteres
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a tojássárgáját jól kikeverjük a 25 dkg porcukorral, meleg vízzel, olajjal sütőporral liszttel, végül ehhez a masszához öntjük a kemény habbá vert tojásfehérjét. Ha elkészültünk a masszával két felé vesszük, és az egyikbe két evőkanál kakaóport keverünk egy evőkanál meleg vízzel.Két nagy (28 cm hosszú) őzgerinc formát kivajazunk és jól megszórunk liszttel az egyikbe a barna másikba a sárga tésztát öntjük.
Előmelegített sütőbe rakjuk.
Amikor a tészta megsült kiborítjuk egy nyújtódeszkára és megvárjuk míg kihűl, majd ujjnyi szeletekre vágjuk.
Elkészítjük a két fajta pudingot is 4-4 dl tejjel. Ha elkészítettünk a pudingokat is akkor a 25 dkg margarint 20 dkg porcukorral kikeverjük és a kihűlt pudinggal összekeverjük.
Aztán jön az összepakolás! Krémmel egy barna szelet tésztához egy sárgát ragasztunk, majd újra krém , sárga tészta, és így tovább következik.
Nekem két kisebb rúd szokott kijönni a tésztákból!
Az így összeállított kalácsot a gőz felett megolvasztott és olajjal elkevert csokoládéval bevonjuk, és a hűtőszekrénybe tesszük. Majd ha jól összeérett ferdén szeleteljük!
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: