Belépve mint:

kilépés
120
Átlagos
Közepes
  • 45 dkg porcukor
  • 8 dl tej
  • 1 csomag puncsízű pudingpor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 7 evőkanál étolaj
  • 4 tojás
  • 10 evőkanál víz
  • 10 dkg ét tortabevonó
  • 2 kávéskanál étolaj

Méteres

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a tojássárgáját jól kikeverjük a 25 dkg porcukorral, meleg vízzel, olajjal sütőporral liszttel, végül ehhez a masszához öntjük a kemény habbá vert tojásfehérjét. Ha elkészültünk a masszával két felé vesszük, és az egyikbe két evőkanál kakaóport keverünk egy evőkanál meleg vízzel.

Két nagy (28 cm hosszú) őzgerinc formát kivajazunk és jól megszórunk liszttel az egyikbe a barna másikba a sárga tésztát öntjük.
Előmelegített sütőbe rakjuk.

Amikor a tészta megsült kiborítjuk egy nyújtódeszkára és megvárjuk míg kihűl, majd ujjnyi szeletekre vágjuk.

Elkészítjük a két fajta pudingot is 4-4 dl tejjel. Ha elkészítettünk a pudingokat is akkor a 25 dkg margarint 20 dkg porcukorral kikeverjük és a kihűlt pudinggal összekeverjük.

Aztán jön az összepakolás! Krémmel egy barna szelet tésztához egy sárgát ragasztunk, majd újra krém , sárga tészta, és így tovább következik.
Nekem két kisebb rúd szokott kijönni a tésztákból!
Az így összeállított kalácsot a gőz felett megolvasztott és olajjal elkevert csokoládéval bevonjuk, és a hűtőszekrénybe tesszük. Majd ha jól összeérett ferdén szeleteljük!

.

dova_jana mondta:

Nagyon finom! :) köszönöm a receptet. :)

2012-06-12 11:01:52

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: