Belépve mint:

kilépés
60
Átlagos
Közepes
  • oregánó, bazsalikom ízlés szerint
  • 2 dl paradicsomlé
  • 360 g sűrített paradicsom ( 1 üveg)
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vörös hagyma
  • fél kg darált hús
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 csomag lasagne tészta

Lasagne

A vöröshagymát apró kockára vágjuk, majd egy kis olajon megdinszteljük, ha üvegesre pirult hozzáadjuk a darált húst és bele aprítjuk a fokhagymák felét és pirítjuk míg szép világos rózsaszín nem lesz a husi.

Majd a sűrített paradicsommal és egy kis paradicsomlével felöntjük bele aprítjuk a többi fokhagymát és főzzük, gyorsan elpárolog a leve, ilyenkor vízzel szoktam pótolni. Amikor már majdnem megfőtt a husi akkor ízesíthetjük bazsalikommal és oregánóval.

Ha elkészült előveszünk egy tálat és kirakjuk az alját tésztával (4 lapot pakolok mindig egy réteghez) a tésztára mehet a husi és így tovább míg van alapanyagunk! Ha az alapanyag elfogyott a maradék paradicsomlevet is ráönthetjük, hogy jó szaftos legyen, megfőljön rendesen a tészta! Végezetül reszelhetünk sajtot a tetejére és mehet is a sütőbe!

Jó étvágyat hozzá!
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: