Belépve mint:

kilépés
45
Egyszerű
Közepes
  • szerecsendió
  • 1 tejszín
  • 2 kisebb fej karfiol
  • só, bors
  • 3 szál gyökér
  • petrezselyem zöld
  • egy kisebb karalábé
  • 1 nagyobb burgonya
  • 1-2 leveskocka

Karfiol leves

A karfiolt megmosom, rózsáira szedem, majd felrakom főzni, annyi vizet öntök rá hogy jól ellepje a zöldségeket, majd fedő alatt párolom. Ízesítem ízlés szerint sóval, borssal, leveskockával majd beledarabolom a megpucolt gyökeret, krumplit és karalábét, és az apróra vágott petrezselymet.
Ha megfőttek a zöldségek akkor kiszoktam venni pár darab karfiolt és a többi zöldséget botmixer segítségével összepépesítem, majd elkeverek benne egy doboz tejszínt ízesítem szerecsendióval ízlés szerint, a végén hozzá rakom az előzőleg kivett karfiolokat, és tálalhatjuk is!

Jó étvágyat hozzá!
tipp Készíthetünk még hozzá pirított zsemlekockákat is, de anélkül is nagyon finom!
.

W-oros mondta:

Hűűű de jó lett ez a kép!!! :)

2011-12-05 21:29:10

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: