Belépve mint:

kilépés
45
Átlagos
Közepes
  • 1 csomag vaníliás puding
  • 3 db szegfűszeg
  • 1 kiskanál fahéj
  • fél kg szamóca
  • 3 alma
  • fél üveg meggybefőtt
  • 4 evőkanál méz
  • 1 dl tej
  • 2 evőkanál nádcukor

Gyümölcsleves

Miután a gyümölcsöket megmostuk megpucoltuk felrakjuk főni ( a szamóca felét szoktam az elején beleönteni, majd ha megfőttek a gyümölcsök akkor öntöm bele a másik felét a sűrítés előtt) 1,5 liter vízbe, ekkor ízesíthetjük fahéjjal, szegfűszeggel és édesíthetjük cukorral, mézzel ízlés szerint. Ha a gyümölcsök megpuhultak és a meggy is feljött a leves tetejére, akkor besűríthetjük. 1 csomag pudingport elkeverünk egy kis tejjel, majd felöntünk 1dl tejjel, és beleöntjük a levesbe, folyamatos kevergetés mellett besűrítjük vele a levesünket.
tipp Jól lehűtve, és egy kis tejszínhabbal a tetején a legfinomabb!
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: