Belépve mint:

kilépés
60
Átlagos
Magas
  • 4 pár virsli
  • 1 evőkanál ecet
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb fej kelkáposzta
  • 2 szál sárgarépa
  • majoránna
  • 1 nagyobb szál gyökér
  • só, bors ízlés szerint
  • őrölt kömény
  • 2 db leveskocka
  • 3 szem krumpli
  • 1 teáskanál őrölt piros paprika
  • 1 db füstölt kocka

Frankfurti leves

A vöröshagymát kockára vágjuk és egy kis olajon megdinszteljük, majd a meghámozott és felkockázott zöldségeket is hozzáöntjük pár percig pirítjuk, majd piros paprikával megszórjuk és felöntjük vízzel (2- 2,5l ). Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, belerakjuk a leveskockákat a füstölt kockát és szépen lassan főzzük. Ha felforrt belerakjuk a köményt, majorannát majd az apró kockára vágott fokhagymát és tovább főzzük.

Ha a zöldségek fél fővésben vannak, akkor rakhatjuk bele a krumplikat, és a csíkokra vágott kelkáposztát, és ilyenkor szoktam egy evőkanál ecetet is belerakni. Majd az utolsó 5 percben a karikákra vágott virsliket is bele rakhatjuk.

Jó étvágyat hozzá!
tipp Tejföllel fogyasztva még finomabb!
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: