Belépve mint:
60
Átlagos
Magas
9
4
5323
0
- 4 pár virsli
- 1 evőkanál ecet
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kisebb fej kelkáposzta
- 2 szál sárgarépa
- majoránna
- 1 nagyobb szál gyökér
- só, bors ízlés szerint
- őrölt kömény
- 2 db leveskocka
- 3 szem krumpli
- 1 teáskanál őrölt piros paprika
- 1 db füstölt kocka
Frankfurti leves
A vöröshagymát kockára vágjuk és egy kis olajon megdinszteljük, majd a meghámozott és felkockázott zöldségeket is hozzáöntjük pár percig pirítjuk, majd piros paprikával megszórjuk és felöntjük vízzel (2- 2,5l ). Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, belerakjuk a leveskockákat a füstölt kockát és szépen lassan főzzük. Ha felforrt belerakjuk a köményt, majorannát majd az apró kockára vágott fokhagymát és tovább főzzük.Ha a zöldségek fél fővésben vannak, akkor rakhatjuk bele a krumplikat, és a csíkokra vágott kelkáposztát, és ilyenkor szoktam egy evőkanál ecetet is belerakni. Majd az utolsó 5 percben a karikákra vágott virsliket is bele rakhatjuk.
Jó étvágyat hozzá!

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: