Belépve mint:

kilépés
150
Átlagos
Közepes
  • 5-6 db kisebb cékla
  • 2 kiskanál őrölt kömény
  • 5-6 evőkanál cukor
  • 1, 5 liter víz
  • csipetnyi só

Cékla savanyúságként

A céklákat megmossuk és felrakjuk főzni! Elég sűrűn figyeljünk rá ne hogy kifusson a leve és beszínezze a gáztűzhelyünket, mert az nagyon kellemetlen!:) (már többször jártam így)
Általában 2 órát szoktam főzni, míg megpuhul! Majd ha elkészült hideg vízzel felöntöm, és meghámozom, van amelyikről kézzel lelehet venni a héját!
Ha meghámoztuk szép vékony szeletekre ki hogy szereti felszeleteljük!

A lé elkészítéséhez 1,5 l vízbe rakok cukrot, sót, köménymagot, és ecetet! Sok ecetet felszív a cékla, így a levét kicsit csípősre készítem! Majd berakjuk a hűtőbe és másnapra össze is érnek az ízek, vagy ha nem akkor még egy kicsit utána ízesítek!:) Hűtőbe nagyon sokáig eláll!
tipp Vas hiányosoknak nagyon ajánlom!
.

totiusz mondta:

Működik túléltűk pedig én csináltam;-)

2010-11-06 20:59:56

vadsolya mondta:

:) Még jó hogy túléltétek! ugye milyen finom volt! Sok benne a vas!!!

2010-11-23 11:57:17

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: