Belépve mint:

kilépés
60
Összetett
Közepes
  • cukor
  • 4 db alma
  • 1 liter víz
  • 4 csomag vaníliás puding
  • 12 tojás
  • fél liter Hulala habtejszín

Almás krémes

Hat tojásból piskótát sütünk! Egy nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd belehelyezzük a felszeletelt almákat és ráöntjük a piskóta tésztát! Előmelegített sütőbe 25 percet sütjük! Majd ha megsült kivesszük a tepsiből és megfordítjuk, hogy az almaszeletek legyenek felül.

Míg hűl a tészta addig megcsináljuk a pudingos krémet! A 4 csomag pudingport 1 liter vízzel 6 evőkanál cukorral elkészítjük, utána pedig 6 tojásfehérjét kemény habbá verek és a még meleg pudinghoz keverem, és mehet is a tésztára!

Végül a harmadik réteg! A habtejszínt kemény habbá verem és elsimítom a puding tetején, fahéjjal megszórom és mehet is a hűtőbe!
tipp Könnyebb szeletelni, ha már több órát a hűtőbe volt!
.

terjektimi mondta:

Orsikám! Ezt megcsinálom, biztos fini! Puszi

2010-10-16 13:20:55

vadsolya mondta:

Timi ez nagyon jó hidd el, imádjuk!Puszi

2010-10-27 18:50:08

vadne67 mondta:

ez fini nagyon
Tia hihi

2011-01-02 11:27:51

Vendég

Gézabá mondta:

Nagyon guszta! Ki fogom próbálni!

2011-10-19 08:35:40

kovacstimike mondta:

Orsi, megtudod mondani, hogy pontosan mi a tepsi mérete? Egy párszor 'csúszott' már el ez miatt receptem.. :]

2013-11-04 11:22:32

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: