Belépve mint:

kilépés
120
Összetett
Közepes
  • bors ízlés szerint
  • 1 nagy fej káposzta
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 dl tej
  • só ízlés szerint
  • 5 dkg élesztő
  • 1 kg liszt
  • 1 db tojás

Káposztás kalács

Alap kelt tésztát készítünk! Meleg helyen egy óra hosszán át kelesztjük!

Közben elkészítjük a tölteléket! A káposztát apróra vágjuk mint a káposztás tésztához, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, olajon megpároljuk, szép világos barnára!

A kelt tésztát ketté vesszük. Fél centi vastagra nyújtjuk és mint a mákos vagy diós bejglit megtöltjük káposztával és felgöngyöljük. Kivajazott liszttel megszórt tepsibe tesszük. A tetejét tojással megkennjük!
Előmelegített sütőbe 30-40 percig sütjük míg szépen megpirul a teteje!

Annak idején a szegények süteményeként emlegették!

Jó étvágyat hozzá!


tipp Minél több káposzta van a töltelékbe annál finomabb!
.
Vendég

zizi mondta:

A ferjem nenikeje ugyan nem bejglikent keszitette, hanem olyan lapos kis tarisznyakat, de vegul is gondolom az ize hasonlo lesz mint ennek, hiszen emlekszem hogy a kaposztatoltelekben biztosan volt bors

2015-03-15 13:14:42

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: