Belépve mint:

kilépés
180
Átlagos
Közepes
  • 2 kocka pörkölt ízesítő
  • pirospaprika
  • 4 db fehérpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 5 kg kakas
  • 2 vöröshagyma
  • só bors ízlés szerint

Kakas pörkölt bográcsban

A kakast korától függően 2-4 óra hosszáig kell főzni!

A hagymát, paprikát olajon megpirítjuk, hogy minél hamarább szétfőjön, mert ha fiatal a kakas akkor nincs ideje szétfőni a paprikának meg a hagymának.

Utána feldarabolt kakast belerakjuk a bográcsba majd kellő mennyiségű vízzel felöntjük!
Majd fűszerezzük: sóval, borssal, paradicsommal, pörkölt ízesítővel!

A paprikát, hogy ne keseredjen meg a főzés utolsó harmadába tesszük bele!

tipp A szakácsnak 4 doboz sör hogy ne lankadjon a figyelme bográcsozás közben!
.

csusza mondta:

Eszem a zuzáját... :)

2010-09-13 17:28:48

vadsolya mondta:

Elég az a 4 sör?:)

2010-09-13 17:51:05

pampalini mondta:

huh, a bogrács után is van élet! még figyel, ki kapja meg a kaparóját?! ;)

2010-09-14 08:09:43

Edoka mondta:

Atya isten,micsoda fotóóóóóó:))))Egyébként isteni finom lehet!

2010-09-15 20:13:11

timcsee mondta:

Jesszusom....ez a kép....
Jó kérdés Orsi, szerintem az is változik a főzés idejétől.

2010-11-19 20:22:06

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: