Belépve mint:

kilépés
120
Összetett
Közepes
  • 60 dkg liszt
  • 1 üveg szilva befőtt
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 25 dkg cukor
  • 4 dl tej
  • 3 evőkanál olaj
  • 5 dkg élesztő
  • 3 db tojássárgája
  • 1 mokkáskanál só
  • 25 dkg margarin

Kelt ostoros rétes

A tésztához a finom lisztet, tojássárgáját, olajat, 3evőkanál kristálycukrot, langyos tejet, az összemorzsolt élesztőt és a sót egy nagy tálba rakjuk, majd 7-8 perc alatt jól bedagasztjuk.
Akkor jó, ha elválik az edény falától. Letakarva, meleg helyen 50 perc alatt duplájára kelesztjük.

25dkg margarint, 20dkg cukorral és a kakaóporral kikeverjük. A tésztát enyhén lisztezett gyúrólapra borítjuk, hat részre osztjuk. Egyenként téglalap alakúra nyújtjuk ezt a kakaós krémmel megkenjük, a szilvát rászórjuk, majd felhengergetjük.

A feltekert hengereket hármas copffonással összefonjuk. Az így kapott két kalácsot egy kb. 30*20 centis, kivajazott magas falú tepsibe fektetjük. Akkor jó, ha a tészta a tepsi oldalához ér, így csak felfelé növekedhet.

10-15 perc pihentetés után felvert tojással megkenjük, majd előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit kisebb lánggal kb. 35 percig sütjük.
tipp Szilvát helyettesíthetjük magozott meggybefőttel is.
.

timcsee mondta:

nyami-nyami... Pár éve kaptam Tőled ezt a receptet, azóta ez az első számú kedvenc a fiúknál.

2010-09-12 15:41:32

Toma mondta:

Oh, igen. Nagyon finom ez a kalács! Én már kóstoltam, és, ahogy most ránéztem a képre rögtön eszembe jutott milyen finom volt, és milyen sokat ettem belőle. Bármikor szívesen megismétlem, ha sütsz megint, szívesen megyek tesztebédre! :))

2010-09-19 19:28:23

vadne67 mondta:

Oké a szavadon foglak!!!

2010-09-21 19:53:36

csusza mondta:

Csatlakoznék én is az imádók közé... nyaminyami

2010-10-11 19:05:17

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: