Belépve mint:

kilépés
60
Átlagos
Közepes
  • 50 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 5 dkg porcukor
  • 5 dkg vaj
  • 2 tojásságája
  • késhegynyi só
  • fél dl rum
  • fél liter tej
  • 1 liter olaj

Fánk

3 dl langyos tejjel az élesztővel egy kanál porcukorral, 3 kanál liszttel kovászt készítünk.A maradék porcukorral a tojássárgáját elkeverjük és a kovászhoz adjuk, jól elkeverve hozzáöntjük a langyos vajat, rumot a lisztet és annyi langyos tejet, amennyiben a sót feloldottuk, hogy lágy sűrűségű tésztát kapjunk.

Fakanállal vagy kézzel alaposan kikeverjük és kelesztő tálba tesszük 30 percre. Ha nem kelesztő tálba rakjuk akkor egy bő órát langyos helyen kelesztjük.

Utána lisztezett deszkára kiborítjuk, majd kezünkkel ujjnyi vastagra szétnyomkodjuk, majd egy vizespohárral kiszaggatjuk, majd letakarva még fél órát kelesztjük.A fánkot középforró olajban egyenletes tűzön sütjük.

Porcukorral vagy lekvárral tálalhatjuk.

Jó étvágyat hozzá!
.
Vendég

Erzsi40 mondta:

Nagyon finomak a sütik elkészítettem a 4 emelet boldogság most következő jön !! további jó egészséget kívánok Erzsi :

2012-05-17 14:59:28

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: