Belépve mint:
180
Összetett
Magas
2
2
4887
0
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 85 dkg dió
- 50 dkg cukor
- 2 tojás
- csipetnyi só
- 2, 5 dkg élesztő
- 10 dkg porcukor
- 12, 5 dkg zsír
- 25 dkg margarin
- 90 dkg liszt
- 0, 5 liter víz
Diós bejgli
Az élesztőt a lisztbe bele kell morzsolni, nem kell keleszteni, a tésztának keménynek kell lennie. Majd hozzáadjuk a 25dkg margarint, 12,5 dkg zsírt, 10 dkg porcukrot, 2,5 dkg élesztőt, csipetnyi sót, 2 tojássárgáját és jól összedolgozzuk. Majd hozzáadunk még 1 dl tejet, és kb 2dl vizet, vagy amennyit felvesz a tészta gyúrás közben. A tészta annyira legyen puha, hogy ha a gyúródeszkán a tenyereddel szétnyomod feltekerhető legyen. Ha a tésztát összedolgoztuk tegyük a hűtőbe fél órára.Majd a tésztát 20*25 cm-es téglalap alakúra kell nyújtani.
Töltelék:
A diót 15 dkg zsemlemorzsával jól összekeverjük (lehet beletenni még mazsolát, kis fahéjat is) . Majd a vizet az 50 dkg cukorral felforraljuk és ráöntjük az összekevert töltelékre. Jól ki kell hűteni.
Ha kihűlt a tésztára kenjük, felgörgetjük, tojássárgájával megkenjük a tetejét és mehet is a sütőbe!
A hozzávalók 6 db bejgli elkészítéséhez elegendők.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: