Belépve mint:

kilépés
180
Összetett
Magas
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 85 dkg dió
  • 50 dkg cukor
  • 2 tojás
  • csipetnyi só
  • 2, 5 dkg élesztő
  • 10 dkg porcukor
  • 12, 5 dkg zsír
  • 25 dkg margarin
  • 90 dkg liszt
  • 0, 5 liter víz

Diós bejgli

Az élesztőt a lisztbe bele kell morzsolni, nem kell keleszteni, a tésztának keménynek kell lennie. Majd hozzáadjuk a 25dkg margarint, 12,5 dkg zsírt, 10 dkg porcukrot, 2,5 dkg élesztőt, csipetnyi sót, 2 tojássárgáját és jól összedolgozzuk. Majd hozzáadunk még 1 dl tejet, és kb 2dl vizet, vagy amennyit felvesz a tészta gyúrás közben. A tészta annyira legyen puha, hogy ha a gyúródeszkán a tenyereddel szétnyomod feltekerhető legyen. Ha a tésztát összedolgoztuk tegyük a hűtőbe fél órára.

Majd a tésztát 20*25 cm-es téglalap alakúra kell nyújtani.

Töltelék:
A diót 15 dkg zsemlemorzsával jól összekeverjük (lehet beletenni még mazsolát, kis fahéjat is) . Majd a vizet az 50 dkg cukorral felforraljuk és ráöntjük az összekevert töltelékre. Jól ki kell hűteni.

Ha kihűlt a tésztára kenjük, felgörgetjük, tojássárgájával megkenjük a tetejét és mehet is a sütőbe!

A hozzávalók 6 db bejgli elkészítéséhez elegendők.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: