Belépve mint:

kilépés
70
Egyszerű
Közepes
  • 0, 25 dkg kolbász (lecsó, füstölt, vagy debreceni )
  • 30 dkg tarka bab
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál pirospaprika
  • 0, 5 dl tejföl
  • 0, 5 dl olaj
  • 1 db kisebb fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma (zúzva)
  • ízlés sz só

Bab főzelék kolbásszal

Felteszem a babot főni annyi lében, hogy jól ellepje a víz, teszek bele sót ízlés szerint, és beleteszem az apróra kockázott vöröshagymát is. Amikor már jól megpuhult a bab beleteszem a kolbászt (lehet több féle) és míg ez fő , elkészítem a rántást. Olajon megpirítom a lisztet beleteszem a zúzott fokhagymát a paprikát felöntöm egy kis vízzel , közben gyorsan kevergetem hogy ne csomósodjon össze és a tűzről leveszem, belekeverem a tejfölt ha jól összekevertem ráöntöm a babra , még egy kicsit főzöm és kész.

Jó étvágyat hozzá!
tipp A bab főlési idejétől függ mennyi idő alatt van kész, állítólag ha beáztatod hamarabb kész van én mindig elfelejtem .
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: