Belépve mint:

kilépés
60
Átlagos
Közepes
  • 2 db kilós forma csuka
  • 1 kg Savanyú káposzta
  • 1 csomag Fokhagyma granulátum
  • 3-4 csipetnyi Durvára darált bors

Káposztás csuka

A megpucolt csukákat gyufaszáll vastagságnyira beírdaljuk. Majd sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a fokhagymagranulátumot és kb. 20percet hagyjuk állni. Kikenjük olajjal v. valami zsíradékkal a hőálló v. sűtőedényt. Belerakjuk az edénybe a csukát majd takarjuk be a savanyúkáposztával, rakjuk be a sütőbe és kb.180 fokon kezdjük elsütni. 30perc letelte után a káposztát huzzúk le róla és fordítsuk át a másik oldalára. Majd igy is süssük kb.20percet. Burgonyapürével vagy akár a káposztával lehet tálalni.
tipp A csuka elég szálkáshal ezért kell nagyon sűrűn beírdalni, de az íze az nem hasonlitható egyik halhoz se. Ja és erre lehet akár tejfölt is önteni úgy még izletesebb.
.

vadne67 mondta:

Hát jól hangzik !!!!!!

2010-12-29 13:24:34

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: