Belépve mint:

kilépés
90
Átlagos
Közepes
  • 6 dl tej
  • 1 csomag élesztő (sárga csomagos)
  • 1 evőkanál cukor
  • 3 dl étolaj
  • 1 kg liszt
  • 1 evőkanál só
  • tölteléknek való, a receptben felsoroltak közül
  • 1 db tojás (kenéshez)

vadász kifli

Pici langyos, cukros tejben (csak a kimért anyagokból veszek ki) megfuttatom az élesztőt.
A kovászt és a többi hozzávalót összekeverem. Kb. dublájára kelesztem (30-40 perc).
10 gombócra osztom a megkelt tésztát. Egyenként nyújtom (liszt nem kell nyújtáshoz) kör alakúra, nagyon vékonyra.
A kört 8 részre vágom, a háromszög szélesebb (külső) részébe teszem a tölteléket és innen kezdem el feltekerni. Kifli formára görbítem és olajozott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe (nagy gáztepsi) teszem.
A tetejét összekevert tojással megkenem.
A sütő legfelső részén, előmelegített sütőben, közepes lángon aranybarnára sütöm (kb. 30 perc) .
Töltelék lehet például:
- kukorica,sajt
- melegszendvicskrém, kukorica (a kedvencünk )
- füstöltsajt
Tetejére (tojásra) szórhatunk:
- sajt
- kömény
- szezámmag
Lehet édes töltelék is:
- mák
- lekvár
- dió...

tipp Ha langyosak a tészta hozzávalói összekeveréskor hamarabb megkel. Két nagy gáztepsivel lesz belőle.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: