Belépve mint:

kilépés
180
Összetett
Közepes
  • 15 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt + a dagasztásnál
  • 15 dkg teljes kiőrlésű rozslisztből készült kovász
  • 1 kk. só, 2 kk barnacukor
  • 15 dkg napraforgó mag (ízlés szerint)
  • víz (1-3 dl) folyamatában kiderül
  • 1 tojásfehérje

Teljes kiőrlésű kenyér napraforgómaggal

I. Elkészítem a kovászt néhány nappal a kenyérsütés előtt. Érdemes folyamatosan lenni a konyhánkban kovásznak, hiszem mire elfogy az egyik kenyér, jöhet a másik... :)
Kovász készítésére több módszer is van. Ezeket is megtalálod a receptjeim között.
2. Az alapanyagokat összedolgozom, letakarom és 6 órán át kelesztem.
3.Sütőpapírral kibélelek egy olyan tepsit, amit egy másikkal le tudok fedni. Én jéniai tálat használtam.
4. Előmelegítem a sütőt 220 fokra (légkeveréses).
5. A megkelt tésztát formázom, de nem nyomkodom ki belőle a levegőt, csak lazán... Beleteszem a jénaiba, majd lekenem tojásfehérjével és megszórom magokkal a tetejét.
6. 20 percen keresztül sütöm úgy, hogy rajta van a tál teteje, majd leveszem róla, csökkentem a hőmérsékletet 190 fokra és így sütöm 30 percig.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: