Belépve mint:

kilépés
10
Átlagos
Alacsony
  • 4 ek teljes kiőrlésű rozsliszt
  • 4-5 ek. langyos víz

Hagyományos kovász

A kép nem tőlem származik, internetről töltöttem, de az enyém ugyanilyen volt.

1. Egy nagyobb befőttesüvegben nokedli állagú tésztát keverek lisztből és vízből, majd lazán letakarva szobahőmérsékleten hagyom.

2. 2-3 nap múlva, mikor buborékos a teteje, átkeverem és ismét adok hozzá 4 ek. lisztet és ugyanannyi vizet.

3. 24 óránként (3 napon át) megismétlem a fenti tevékenységet, majd felhasználom, vagy hűtőben tárolom.

Használat előtti, hűtőben tárolt kovászt aktivizálni kell: azonos mennyiségű lisztet és vizet kell hozzáadni, majd néhány órát szobahőmérsékleten állni hagyni.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: