Belépve mint:

kilépés
40
Egyszerű
Közepes
  • brokkoli
  • feta sajt
  • barna rizs - vadrizzsel
  • olívaolaj
  • tonhal
  • só, bors ízlés szerint

Brokkolis-fetás vadas rizs

Egy csésze vadrizses barna riszt felteszek alacsony lángon főni eleinte 2 csésze vízzel és csipetnyi sóval.
Mivel barna rizsről van szó, így sokkal több folyadékot vesz fel és tovább tart a párolási folyamat. Amikor már félig-meddig megpuhult (nem árt kóstolni), egy evőkanálnyi tejszínt teszek hozzá. Finom, krémes állaga lesz tőle. Ha úgy látjuk, érezzük, önthetünk még hozzá vizet... Nálam sem ártott ráöntögetni a 2 csészén felül.

Mikor a rizs hamarosan elkészül 30-35 perc után, egy serpenyőben egy kis olíva olajon és deci vízen tetszés szerinti darabokra vágott brokkolit párolok. Sózom és borsozom.

Miután eltűnt alóla a víz, hozzáadok egy kis dobozos jó minőségű tonhalat és ízlés szerinti feta sajtot. Ezt összemelegítem.

Az elkészült rizst tányérra szedem, ráhalmozom a brokkolis feltétet és friss fetát szórok a tetejére. Nagyon laktató és tápanyaggal teli étel. Rendszeresen fogyasztom testedzés után. :-) De fogyókúrához is jól illeszkedik (fetával azért óvatosan ;).

Jó étvágyat! :)
tipp Óvatosan a sóval, mert a feta és a tonhal is sós.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: