Belépve mint:

kilépés
120
Átlagos
Közepes
  • 500 gr liszt
  • 2 dl tejföl
  • 2 db tojás
  • 1 kávéskanálnyi só
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 adag (szárított vagy sima) élesztő
  • csipet bors
  • 1 kis fej káposzta
  • fél dl napraforgóolaj a káposzta pároláshoz

Káposztás pogácsa

A lisztet elkeverjük az élesztővel (ha kell, akkor az élesztőt feloldod 1 dl langyos vízben), majd hozzáadjuk a tojást, tejfölt, sót, olívaolajat és jól összegyúrjuk. 1 órára félretesszük, hogy a tészta megkeljen. Addig a káposztát feldaraboljuk apró darabokra, majd a fél dl napraforgóolajjal, borssal és sóval forró serpenyőben megpároljuk.
Amikor a tészta megkelt, kinyújtjuk kb 1 cm vékonyra, rátesszük a képosztát, szépen elsimítjuk rajta, majd a tésztát félbehajtjuk, kicsit még megnyomkodjuk, hogy összeérjen a káposztával és indulhat a pogácsaszaggatás. Ha nincsen pogácsaszaggatód, egy kisebb üvegpohár is megteszi.

Sütőpapíros tepsiben, 200 fokos sütőben kb 30 perc alatt készre sütjük.

tipp Nagyon finom kefírrel.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: