Belépve mint:
90
Átlagos
Közepes
11
4
2857
3
- 600 g finomliszt
- 300 g vaj
- 240 g krémsajt
- 4 evőkanál tejföl
- 6 evőkanál muscovado barnacukor
- 2 db tojássá
- 1 csipetnyi só
Kakaós spirálok
1. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sót.2. A krémsajtot a tejföllel, a tojások sárgáival és a cukorral kikeverjük, majd a tésztához adva rugalmasan lágy tésztát gyúrunk.
3. Hűtőbe tesszük 30-60 percre.
4. A töltelék hozzávalóit egy kisebb tálkában elvegyítjük, homogénre keverjük.
5. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, valamint két tepsit sütőpapírral kibélelünk.
6. A tésztát lisztezett munkafelületen vékony téglalapra nyújtjuk, három vízszintes részre osztjuk.
7. A legalsó lapra a krém felét kenjük, majd ráhelyezzük a következő réteget. A maradék krémet rákanalazzuk, végül a harmadik tésztalappal befedjük.
8. Nyújtunk még rajta egyet, és ismét megfelezzük vízszintesen. Így két vékonyabb, hosszú csíkot kapunk, amit most külön-külön elkezdünk föltekerni. A rövidebbik oldalától kezdjük, és a kívánt méretik görgetjük.
9. Felkarikázzuk, kicsit ellapítjuk, majd az előkészített sütőlemezre tesszük.
10. Tetejüket a kimaradt tojásfehérjével lekenjük, majd 10-12 percig sütőbe toljuk. Ekkor aljuk megpirul, állaguk kívül keményebb, belül picit lágyabb marad.


Peti mondta:
Igazi nassolnivaló, aminek nem lehet ellenállni! ;)Ki fogom próbálni! Köszi a receptet!
ui: Jó lett a fotó!
2011-10-19 08:53:03
GaraKata mondta:
Ez iszonyat jól hangzik. És iszonyat jól is néz ki. Gratulálok, nagyon ügyes vagy, tetszik a sütid. Imádom a kakaós csigát, főleg, ha jó sok csavar van benne. És ez pont olyan. Nyammm...2012-05-26 18:24:24

Anita mondta:
Töltelék hozzávalóit csak én nem találom? :)2015-02-18 17:05:51
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: