Belépve mint:

kilépés
135
Átlagos
Magas
  • 4 db tojás
  • 1/2 szál vaníliarúd
  • 250 g mascarpone
  • 250 g vaj
  • 2 evőkanál holland kakaópor
  • 400 g demerara barnacukor
  • 1 1/2 kiskanál sütőpor
  • 2 evőkanál őrölt fahéj
  • 350 g finomliszt
  • 70 g 70%-os csokoládé
  • 1 csipetnyi só
  • 1 bögre aszalt szilva

Fahéjas-szilvás márványozott kocka

1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és béleljünk ki sütőpapírral egy 30×22-es, téglalap alakú tepsit. Az aszalt szilvát és a 70%-os csokit aprítsuk fel, tegyük félre.
2. Szitáljuk át együtt a lisztet, a sütőport és a sót egy közepes méretű tálba.
3. Egy másik, kisebb tálkában keverjünk össze 100 g cukrot a fahéjjal és a kakaóporral. Tegyük félre.
4. A vajat keverjük habosra a mascarponéval, a maradék cukorral, és a vaníliaeszenciával, majd egyenként adjuk hozzá a tojásokat – mindegyikkel keverjük ki jól.
5. Vegyítsük össze előbb a lisztes keverékkel, végül a felaprított csokidarabokkal.
6. A tészta felét terítsük el a tepsiben, szórjuk meg a fahéjas-kakaós-cukros keverék felével, és dobáljuk rá az aszalt szilva darabkákat is. Fedjük be a maradék tésztamasszával, újból hintsük meg a fahéjas keverékkel, és egy éles késsel márványozzuk meg a tetejét.
7. Toljuk sütőbe, és süssük nagyjából 40 percig.
8. Hagyjuk kihűlni a tepsiben.
tipp Ha tehetjük, használjunk frissen aszalt szilvát, ne pedig az előre csomagolt, zacskósat. Ezek sokkal lédúsabbak, intenzívebb ízűek, éppen ezért érdemes vásárláskor megduplázni az adagot...majd hazafele úton, csak úgy magában elcsemegézni... :)
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: