Belépve mint:

kilépés
90
Összetett
Közepes
  • 1 db nagy sárgarépa
  • 1 sütőtök
  • 1 póréhagyma
  • 3 fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 3 babérlevél
  • 1 db tyúkhúsleves kocka
  • 2 nagy paradicsom
  • 1 db csirke
  • fél kg rizs
  • delikát

Tökös csirke répával és rizzsel

Elkészítése:
-sárgarépa és tök
A sárgarépát vastag karikákra szeljük, kis vízben delikáttal ízesítve 10 percig főzzük.
A tököt vékonyan meghámozzuk, nagyobb darabra felszeljük, megszórjuk delikáttal.
Miután a répa főtt 10 percet, a tököt rátesszük és megpároljuk.
-csirke
A csirkét feldaraboljuk, bepácoljuk és fél órát állni hagyjuk. (pác: 1 fej darabolt vöröshagyma, pici ecet, só, 3-4 gerezd fokhagyma)
Amikor letelt a fél óra, közepes lángon addig főzzük, míg a hús szürkés színű nem lesz. Víz nélkül csak pároljuk. 2 nagy paradicsomot összepréselünk, hozzáadunk 3 dl vizet, megsózzuk, utána a csirkére öntjük és 10 percig főzzük. Ízesítjük 1 leves kockával és 3 db összetört babérlevéllel.Lefedjük és így még 5 percet főzzük.
-hagyma
Kevés (kb. 4 evőkanálnyi) olajon megpirítunk 1 fej apróra vágott vöröshagymát. Mikor barnulni kezd, hozzáadjuk a felkarikázott póréhagymát, delikáttal ízesítjük és együtt puhára főzzük. Ha ez kész, a csirkehúst kiszedjük a szaftból és rátesszük a hagymára. Összekeverjük és kb. 10 percig sütjük. Utána hozzáadjuk a hús paradicsomos szaftját és tovább főzzük. Édes pirospaprikával meghintjük hogy legyen pici színe.
Egy nagy lábosba áttesszük a húst. A tökről leöntjük a levét egy tálba, és a megmaradt répát és tököt rátesszük a húsra. kb. 10 percig összefőzzük lassú tűzön.
A rizst megmossuk, előforrósított olajra tesszük egy lábasba. Többször átforgatjuk, majd ráöntjük a megmaradt répa levét. kb. 5 percig főzzük, közben többször átforgatjuk.Annyi vizet teszünk utána, ami épp ellepi a rizst. Amikor lefőtt, kiveszünk kb 2 dl szaft lét, ráöntjük a rizsre, összekeverjük és így puhára pároljuk. Ha van, tegyünk alá vaslemezt.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: