Belépve mint:

kilépés
50
Átlagos
Közepes
  • 1 fej vörös hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 póréhagyma
  • 2-3 db kandja (okra)
  • 1 kg rizs
  • 1 olajos hal konzerv
  • 2 db paradicsom
  • 1.5 dl olaj
  • 2-3 babérlevél
  • kevés őrölt bors
  • kevés erős őrölt pirospaprika
  • 1 tyúkhúsleveskocka + delikát

Halas rafogado

Elkészítése:
A 2 paradicsomot kevés vízben kézzel összepasszírozzuk, megsózzuk.
A hagymákat karikákra vágjuk és forrósított olajban előbb a vöröshagymát előpároljuk, majd hozzá adjuk a póréhagymát és puhára pároljuk. Megsózzuk. Menet közben hozzá adjuk az előre elkészített sózott paradicsom pürét, az őrölt borsot, a pirospaprikát, belenyomjuk a két gerezdnyi fokhagymát. Többszöri kevés víz hozzáadásával főzzük. Végül annyi vizet adunk hozzá, ami majd a rizst teljesen ellepi. Amikor rotyog, beleteszünk 2 kanál delikátot és 1 tyúkhúsleves kockát. Kb. 10 perc múlva hozzáadjuk az apróra vágott kandját és az olajos halat és közepes lángon állandóan kevergetve összefőzzük. Ez is kb. 10 perc.
A rizst megmossuk, és beletesszük. Többszöri keverés mellett addig főzzük, amíg a leve el nem fő. utána pici lángon, vasat alátéve puhára pároljuk. Amikor készen van, átforgatjuk, a gázt elzárjuk alatta és még 15 percig fedő alatt tartjuk.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: