Belépve mint:

kilépés
60
Átlagos
Közepes
  • 2, 5 dkg élesztő
  • 3 dl tej
  • 1 káváskanál cukor
  • 3 kávéskanál só
  • 50 dkg liszt
  • 1, 5 dl langyos víz
  • 10 dkg juhtúró
  • kis pohár tejföl
  • 10 dkg szalonna
  • 15 dkg sajt

Juhtúrós minipizza

A langyos tejben elkeverjük a cukrot. Beleszórjuk az élesztőt, felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, mélyedést alakítunk ki a közepében, beleöntjük az élesztős tejet, 8-10 percig hagyjuk tovább kelni. Hozzáadunk 3 kávéskanál sót, és kb 1,5 dl vizet és összegyúrjuk. Addig dagasztjuk, míg az edény faláról el nem válik. A tetejét kevés liszttel megszórjuk, így nem repedezik be. Majd 30-40 percig meleg helyen kelesztjük. Olajos kézzel kis korongokat formázunk. A juhtúrót tejföllel összekeverjük, majd megkenjük a tésztát. Szórunk rá pirított szalonnakockákat és reszelt sajtot. 200 fokon kb 20 perc alatt készre sütjük.
tipp Vendégváró falatnak ideális.
.

Toscana mondta:

Nagyon finom.

2016-09-05 18:53:26

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: