Belépve mint:

kilépés
60
Átlagos
Közepes
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 25 dkg liszt
  • 1 teáskanál só
  • 1 púpos teáskanál szódabikarbóna
  • 2 teáskanál cukor
  • 2 dl joghurt

Ír szódás kenyér

A kenyér már évszázadok óta az életet jelenti az emberek számára, napjainkban mégis keveset foglalkozunk vele! Minden nap eszünk kenyeret, de nem figyelünk rá, hogy miből készült! Sajnos a mesterséges adalékok gyakori összetevőként szerepelnek a címkén. Viszont ha saját magunk készítjük el, csak természetes alapanyagokat használunk.
Ennek a fajta házikenyérnek a legnagyobb előnye, azon kívül, hogy nagyon finom, az, hogy rendkívül gyorsan és kevés munkával tudjuk elkészíteni.
A lisztet, sót, cukrot és a szódát egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a joghurtot.
Aki szeretné, szórhat bele olajos magvakat, például tökmagot.
1 percig dagasztjuk, de nem kell túl precíznek lennünk! Kis cipót formázunk belőle, kereszt alakban bevágjuk a tetejét, majd az olivaolajjal kikent tepsibe, vagy sütőlapra tesszük! Mehet is egyből az előmelegített sütőbe.
200 fokon 40-50 percig sütjük.
Ha kész, megvárjuk míg kihűl és csak utána vágjuk fel!
tipp Búzaliszt helyett használhatunk rozslisztet is (ahogy én is tettem)! Így kicsit tömörebb lesz. Aki a tradicionális ír kenyér ízére vágyik, joghurt helyet kipróbálhatja barna sörrel is! Lekvárral vagy vajjal megkenve, langyosan a legfinomabb!
.

Toscana mondta:

Nagyon finom!

2011-10-02 09:54:02

Vendég

Andorné mondta:

Az olajos magvakat pirítsuk meg száraz teflon serpenyőben.

2011-10-30 18:56:43

mesyke mondta:

Nagyon fincsi lehet!

2012-02-28 18:49:08

Vendég

Ildi mondta:

Nagyon jó recept, kipróbáltam:))

2018-07-14 09:49:51

Vendég

Ildi mondta:

Nagyon jó recept, kipróbáltam:))

2018-07-14 09:50:01

Vendég

Ildi mondta:

Nagyon jó recept, kipróbáltam:))

2018-07-14 09:51:10

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: