Belépve mint:
60
Átlagos
Közepes
4
2
3546
6
- 1 evőkanál olívaolaj
- 25 dkg liszt
- 1 teáskanál só
- 1 púpos teáskanál szódabikarbóna
- 2 teáskanál cukor
- 2 dl joghurt
Ír szódás kenyér
A kenyér már évszázadok óta az életet jelenti az emberek számára, napjainkban mégis keveset foglalkozunk vele! Minden nap eszünk kenyeret, de nem figyelünk rá, hogy miből készült! Sajnos a mesterséges adalékok gyakori összetevőként szerepelnek a címkén. Viszont ha saját magunk készítjük el, csak természetes alapanyagokat használunk.Ennek a fajta házikenyérnek a legnagyobb előnye, azon kívül, hogy nagyon finom, az, hogy rendkívül gyorsan és kevés munkával tudjuk elkészíteni.
A lisztet, sót, cukrot és a szódát egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a joghurtot.
Aki szeretné, szórhat bele olajos magvakat, például tökmagot.
1 percig dagasztjuk, de nem kell túl precíznek lennünk! Kis cipót formázunk belőle, kereszt alakban bevágjuk a tetejét, majd az olivaolajjal kikent tepsibe, vagy sütőlapra tesszük! Mehet is egyből az előmelegített sütőbe.
200 fokon 40-50 percig sütjük.
Ha kész, megvárjuk míg kihűl és csak utána vágjuk fel!


Andorné mondta:
Az olajos magvakat pirítsuk meg száraz teflon serpenyőben.2011-10-30 18:56:43

Ildi mondta:
Nagyon jó recept, kipróbáltam:))2018-07-14 09:49:51

Ildi mondta:
Nagyon jó recept, kipróbáltam:))2018-07-14 09:50:01

Ildi mondta:
Nagyon jó recept, kipróbáltam:))2018-07-14 09:51:10
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: