Belépve mint:

kilépés
30
Átlagos
Alacsony
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 dl tej
  • 1 liter víz
  • 0, 5 kg zöldborsó
  • 1 evőkanál ételízesítő
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csipetnyi só
  • 1 csipetnyi bors
  • 2 evőkanál ecet
  • 2 evőkanál olaj

Erdélyi borsóleves

A borsót a forrásban lévő vízhez adjuk, és néhány perc múlva megsózzuk, megborsozzuk, és megszórjuk ételízesítővel. Miközben fő a borsó, elkészítjük a rántást. Ehhez egy lábasban olajat hevítünk majd hozzáadjuk a lisztet. Vegyük le a tűzről, keverjük simára majd szórjuk meg a pirospaprikával. Ezután lassan öntsük hozzá a tejet és közben folyamatosan keverjük, hogy ne legyen csomós. Ha elég homogén a rántás, adjuk hozzá a leveshez. Ha elég puha a borsó, készen vagyunk! Hagyjuk kicsit hűlni és ízesítsük tovább egy kis ecettel és cukorral!
tipp Ha esetleg csomósra sikerült a rántás, ne aggódjunk, nyomjuk át szűrőn! Az ecettel óvatosan bánjunk, mert ha a leves túl forró, összerántja!
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: