Belépve mint:

kilépés
60
Átlagos
Közepes
  • 15 dkg porcukor
  • 25 dkg méz
  • 5 tojás
  • 40 dkg liszt
  • 10 dkg vaj (esetleg margarin)
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 15 dkg darált dió
  • 10 dkg mazsola
  • 15 dkg cukrozott gyümölcs
  • fahéj
  • ánizs
  • szegfűszeg

Gyümölcsös kuglóf

1. A vajat, a mézet, a cukrot gőz fölött, állandóan kevergetve felolvasztjuk.
2. Egyenként hozzáadjuk és habosra verjük benne a tojásokat.
3. Ezután az apróra vágott gyümölcsöket, mazsolát, diót is belekeverjük.
4. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a fűszerekkel, majd a masszához adjuk és összekeverjük.
5. Kikent, kilisztezett kuglóf-, vagy kalácsformába öntjük.
6. 220-240 fokra hevített sütőbe toljuk. Ha felemelkedett a tészta, akkor visszaveszük 160-180 fokra és zsemleszínűre sütjük. (Tűpróba szükséges.)
7. Csokimázat készítünk: a tortabevonót gőz felett megolvasztjuk, majd elkeverjük benne a margarint.
8. Ezzel a mázzal bevonjuk a kuglófot és dekorcukorral díszítjük.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: