Belépve mint:

kilépés
110
Átlagos
Közepes
  • pici cukor
  • 40 dkg liszt
  • 1 evőkanál étolaj
  • 2 kiskanál só
  • 1, 5 bögre langyos víz
  • 2 dkg élesztő

Pita

Az élesztőt felfuttatom a fél bögre cukros langyos vízben, közben a lisztet egy edénybe szitálom és hozzáadom a sót. A liszt közepébe öntöm a felfuttatott élesztőt, kicsi liszttel összekeverem (kovász), majd ezt kelesztem meleg helyen, kb. 10-15 percig. Ha megnőtt és hólyagos, hozzáadom az olajat, és a maradék vizet, jól gyúrható, nem túl kemény tésztát kapok. Ezt megint letakarom, kelesztem, kb. 1 óráig (ha tovább az sem baj).

Miután szép nagyra kelt, 8 részre osztom, golyókat formázok, letakarom, hagyom pihenni. A sütőt nagyon forróra előmelegítem, a tepsibe sütőpapírt teszek. A golyókat kinyújtom kb. 15 cm-es kör lapokra. 4 percig sütöm az egyik felét, majd megfordítom (mint a palacsintát), és így is sütöm kb. 3-4 percig. Nem kell megpirulnia, fehéren jó, mert kiszárad. Ha megsült tálba szedem és letakarom, hogy ne keményedjen meg.
tipp Ez a tészta, miután kihűlt, zacsiban napokig tárolható. Fagyasztani is lehet.
.
Vendég

Dudás jános mondta:

ez tuti és finom

2013-07-27 11:47:46

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: