Belépve mint:

kilépés
30
Egyszerű
Közepes
  • kb. 1, 5 kg friss karfiolfej
  • 10 dkg vaj (margarin esetleg oliva olaj)
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 1 dl tejföl

Karfiol vajas morzsával - egyszerű de nagyszerű

1. A karfiolt a leveleitől megtisztítom és alaposan lemosom (egészben hagyom)
2. A karfiolfejet egy megfelelő méretű fazék forrásban lévő sós vízbe helyezem, majd puhára főzöm
3. A megfőtt karfiolt szűrőkanállal kiemelem a főzővízből, és alapos lecsöpögtetését követően egy tálra helyezem (Kerek jénai tál fedele is megfelel)
4. A vajban (olíva olajban) pirított zsemlemorzsával a tetejét beborítom
5. A tejfölt a tetejére kanalazva a jénai tetőn azonnal tálalom
tipp Előételként 4 főre, de önálló vacsoraként inkább 2-3 főre javaslom ezt a mennyiséget, különben gond lesz az osztozkodásnál...
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: