Belépve mint:

kilépés
45
Egyszerű
Alacsony
  • fehér káposzta (fél fej)
  • vöröshagyma (1 fej)
  • paprika (1-2 közepes)
  • ecet (1.5-2 dl) 10%-os
  • só (ízlés szerint)
  • cukor (30dkg)
  • víz (1 liter)

Káposztasaláta

A káposztát nagyon vékonyan legyalulom a hagymával és a paprikákkal együtt, bőven lesózom, majd fél órára állni hagyom. Akár a hűtőbe is be lehet tenni addig. Közben a cukrot kimérem és beleteszem egy tálba, majd ráöntöm a vizet és szintén fél órára állni hagyom. Ha letelt az idő, a káposztás keverékből kinyomkodom a vizet. A cukros vízbe beleöntöm az ecetet, elkeverem, majd hozzáteszem a káposztás keveréket. Aki szereti a köménymagot benne tehet bele. Díszítéshez szárított vagy aprított petrezselymet használok.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: