Belépve mint:

kilépés
45
Átlagos
Közepes
  • Tészta:
  • 2 dl tej
  • 2 kanál cukor
  • 1 élesző
  • 250 g margarin
  • 1/2 kg liszt
  • 4 tojás sárgája
  • Töltelék:
  • 250 g cukor
  • 250 g darált dió
  • 1/2 kg lekvár
  • Csoki máz:
  • 200 gr csokoládé
  • 4 kanál olaj

Zserbó szelet

Az élesztőt elásztatni a langyos tejbe, amibe hozzáadtuk a cukrot és bennehagzni amég megkel.
A liszthez hozzáadjuk a margarint, 4 tojés sárgáját és a megkelt élesztőt, majd közepessen kemény tésztát gyúrunk. A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, majd tepsi nagyságúra nyújtjuk.
A cukrot összekeverjük a darált dióval.
Az első tésztát beletesszük a tepsibe, amit sütőpapirral bélelünk ki, lekenjük lekvárral, majd megszórjuk a cukros-diós keverékkel, utána jön a második tészta amit szintén lekenyünk lekvárral majd megszórjuk. Rátesszük a harmadik tésztát, lekenjük majd megszórjuk, a tetejére jön a negyedik tészta. A zserbót villával megszurkálljuk, majd előmelegitett lerniben 180-200 fokon 30 percig sütjük.
Amikor kihül leöntjük a csokimázzal, majd pihenni hagyjuk a hűtőszekrényben kb. 60 percig. Apró négyzetekre vagjuk izles szerint és tálaljuk.
tipp Nyútáskor a tésztát két fólija közé rakom (amit a tepsi nagyságára kimérek), igy könyebb nyútani és a nagyságát is könnyen eltalálom.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: