Belépve mint:

kilépés
45
Egyszerű
Közepes
  • 0, 5 liter olaj (a sütéshez)
  • sok csipetnyi só
  • 2 db csirkemell
  • 1 db citrom
  • 1 maréknyi friss bazsalikom
  • 1 dl olívaolaj
  • 0, 6 kg krumpli

Citromos csirkemell bazsalikomos krumplipürével

Csirkemellet besózzuk, majd az olívaolaj és citrom levének keverékében 15 percig pácoljuk egy zacskóban. Kb. fél liter olajban a hús mindkét oldalát süssük 6-6 percig. Bazsalikomot apróra vágjuk. Krumplit főzzük meg, törjük össze, majd kevés vajjal és a friss bazsalikommal keverjük ki.
tipp Pácolás előtt a zsacskóba tett csirkemellet kicsit veregessük meg ököllel.
.

pampalini mondta:

tök jó ez a recept! csak így tovább!
ui: zacskóba zárt csirkét nem illik veregetni... :)))

2010-10-08 21:26:03

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: