Belépve mint:

kilépés
60
Egyszerű
Közepes
  • 500 g tészta
  • Paradicsom konzerv
  • 1 nagy hagyma
  • 500 g darálthús
  • kb. 1 dl víz
  • Só, bors, cukor
  • Majoranna, oregánó, bazsalikom, rozmaring
  • 3-4 db paradicsom
  • 1 db tojás
  • 1 kis pohár tejföl
  • Reszelt sajt ízlés szerint

Rakott bolognai tészta

1., A tésztát kifőzöm.
2., A hagymát apróra vágom. Olajon megdinsztelem, majd hozzárakom a húst, és fehéredésig pirítom.
3., 2 szem felkockázott paradicsomot adok hozzá aztán kb. 1 dl vízzel felöntöm és puhára párolom a húst.
4., Majd hozzáöntöm a paradicsomkonzervet és összeforralom. Ezután ízlés szerint fűszerezem, sózom, borsozom és ismét összeforralom.
5., Összekeverem a kész ragut és tésztát és a jénaiba öntöm.
6., Összekeverem egy tálban a tojást, a tejfölt, a reszelt sajtot, a sót és borsot.
7., A maradék felkarikázott paradicsomot ráteszem a tésztára és leborítom a tejfölös masszával.
8., Addig sütöm míg megpirul a sajt a tetején. Kb. 30 perc.
tipp Hidegen- melegen :) hmm... imádjuk :)
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: