Belépve mint:
60
Egyszerű
Közepes
7
0
5150
0
- 500 g tészta
- Paradicsom konzerv
- 1 nagy hagyma
- 500 g darálthús
- kb. 1 dl víz
- Só, bors, cukor
- Majoranna, oregánó, bazsalikom, rozmaring
- 3-4 db paradicsom
- 1 db tojás
- 1 kis pohár tejföl
- Reszelt sajt ízlés szerint
Rakott bolognai tészta
1., A tésztát kifőzöm.2., A hagymát apróra vágom. Olajon megdinsztelem, majd hozzárakom a húst, és fehéredésig pirítom.
3., 2 szem felkockázott paradicsomot adok hozzá aztán kb. 1 dl vízzel felöntöm és puhára párolom a húst.
4., Majd hozzáöntöm a paradicsomkonzervet és összeforralom. Ezután ízlés szerint fűszerezem, sózom, borsozom és ismét összeforralom.
5., Összekeverem a kész ragut és tésztát és a jénaiba öntöm.
6., Összekeverem egy tálban a tojást, a tejfölt, a reszelt sajtot, a sót és borsot.
7., A maradék felkarikázott paradicsomot ráteszem a tésztára és leborítom a tejfölös masszával.
8., Addig sütöm míg megpirul a sajt a tetején. Kb. 30 perc.

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: