Belépve mint:

kilépés
40
Átlagos
Közepes
  • 6 egész tojás
  • 6 púpozott ek porcukor
  • 6 ek liszt
  • 1 kk sütőpor
  • 1 citrom héja
  • Lekvár tölteléknek

Narancslekváros piskótatekercs

1., A sütőt a legmagasabb hőmérsékletre előmelegítem 20 perccel a sütés előtt.
2., Az egész tojásokat a porcukorral kb. 20 percig a robotgéppel habosra keverem.
3., A sütőporral elvegyített lisztet kis adagokban hozzákeverem a tojásos-porcukros masszához.
4., Végül a reszelt citromhéjat is hozzákeverem a tésztához.
5., A sütőpapírral kibélelt tepsire öntött tésztát az előmelegített sütőbe teszem, és mérsékelem a hőt 200 fokra. Öt perc elteltével tovább csökkentem a sütési hőt, 175 fokra. Ezután 10 percig sütöm vagy tűpróbáig.
6., A kész piskótát a konyharuhára borítom és lehúzom a sütőpapírt a tetejétől és a konyharuhával együtt feltekerem. A feltekerést háromszor-négyszer megismételem egymás után, hogy ne törjön a tészta. Feltekerve, rácsra teszem a tésztát, hogy kihűljön.
7.,A kihűlt piskótát kitekerem, a belsejét megkenem a lekvárral és feltekerem.
8., Szitával meghintem a porcukorral, felszeletelem és tálalom. :)

tipp Sokan félnek a piskóta készítéstől és képesek boltban megvenni ... de nekem is elsőre sikerült... csak hogy mást is buzdítsak :) úgyhogy hajrá! hajrá! Én házi narancslekvárral csináltam karácsonykor. De pudinggal is meglehet tölteni. Nyáron gyümölcsdarabosan is nagyon fincsi :)
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: