Belépve mint:

kilépés
40
Átlagos
Közepes
  • 60 dkg sertéslapocka vagy comb
  • 3-4 db paprika
  • 4 paradicsom
  • 4 gomba (ízlés szerint elhagyható)
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • Só, bors
  • (Nagy csokor friss bíbor) bazsalikom
  • Olaj
  • 1 dl víz vagy húsleves alaplé
  • Bármilyen tészta

Nápolyi sertésszelet

1., A húst felszeletelem, kiklopfolom. A szeletek széleit bevagdosom, sózom, borsozom.
2., Forró olajon megsütöm 10 perc alatt.
3., A tésztát kifőzöm.
4., A hagymát apróra vágom. Tetszés szerint felszeletelem a paprikát, paradicsomot és a gombát.
5., A húst tálra kiszedem. A visszamaradt olajon megpárolom a hagymát, majd a paradicsomot és paprikát is. A gombát csak az utolsó pár percben adom hozzá.
6., Miután megpuhultak, visszateszem a hús szeleteket és felöntöm a vízzel. Most adom hozzá a durvára vágott bazsalikomot, és ha kell még fűszerezem. Fedő alatt tovább főzöm legalább 5 percig.
tipp Nagyon egyszerű, nagyon gyors és nagyon finom is:) Mi azért használunk bíbor bazsalikomot, mert sokkal intenzívebb az illata és az íze is mint a zöld nagy- vagy apró levelűnek. Aki tudja próbálja ki :) és még jól is néz ki :) Ja és mi ebbe is teszünk friss petrezselymet az utolsó pár percben :) Bármilyen tészta jó hozzá. Mi csináltuk már házi szelésmetélttel és kagylótésztával is :)
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: