Belépve mint:

kilépés
90
Egyszerű
Közepes
  • 1 kg liszt (1/2 kg sima - 1/2 kg rétes liszt)
  • 2 egész tojás
  • 2 tojás sárgája
  • 1/2 sütőpor
  • 1 ek zsiradék
  • 125 g vaj
  • kb. 4 dcl langyos tej
  • 1 vaníliás cukor
  • 2 ek tejföl
  • csipet só, 2 evők.cukor, 1/2 dcl Rum
  • zsír a kisűtéshez

forgácsfánk

Ha farsang, akkor fánk!
A hozzávalókat annyi langos tejjel összegyúrom, hogy egy könnyű, nem túl puha tésztát kapjak. Három cipót készítek. Mindegyiket simára dolgozom. 10 - 15 percet várok vele, majd egyenként kisodrom őket kb. olyan 2-3 mm vastagságúra, és hullámos vágóval téglalap alakúra vágom, és mindegyik téglalap belsejébe csinálok két párhuzamos csíkot. A téglalapok kb. 5 X 12 cm nagyságúak. Amikor mindet elkészítettem, a zsiradékot a tűzhelyre teszem, és ha jó forró, belerakok annyi fánkdarabkát, amennyi a lábasban kényelmesen elfér. Mindkét oldalát szép pirosra sütöm. Szalvétára szedem ki, hogy a felesleges zsírt felszívja. Vaníliás porcukorral megszórom. Jó étvágyat!
tipp Sütésnél vigyázzunk, hogy ne túl gyorsan süssük, nehogy megégjen :)
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: