Belépve mint:

kilépés
25
Egyszerű
Közepes
  • 50 dkg tehéntúró
  • 10 dkg búzadara
  • 2 tojás
  • csipet só
  • zsemlemorzsa, kb. 10-15 dkg
  • zsiradék vagy olaj

Túrógombóc

A túrót szitán áttörjük, beletesszük a tojássárgáját, a búzadarát és a sót, és jól összedolgozzuk. Majd a kemény habbá vert tojássárgáját lazán belekeverjük. Hideg helyen tartjuk legalább két órán át. Nagyobb edénybe vizet teszünk, és amikor már forr, vizes kézzel golyókat formálunk a masszából, és a lobogó vízbe rakjuk. Amikor újra forrni kezd, kicsit visszaveszünk a hőfokból, és lassú tűzőn főzzük a gombócot még 10-15 percig. Addig elkészítjük a morzsát. Kis zsiradékon a zsemlemorzsát szép pirosra pirítjuk . Amikor a gombócok már mind a víz felszínén lebegnek, szűrőkanállal kiemeljük őket a vízből és hármasával-négyesével megforgatjuk a zsemlemorzsában.
Pikáns lekvárral kínáljuk és megszórjuk porcukorral. Jó étvágyat!
.
Vendég

irenmama64 mondta:

Hibát találtam a recept leírásában: természetesen a tojások fehérjét verjük kemény habbá és azt keverjük bele a túróba. Elnézést kérek.

2014-12-05 12:43:51

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: