Belépve mint:

kilépés
90
Átlagos
Közepes
  • 4 szelet karaj (esetleg combja)
  • 4 szelet sonka, 4 tojás,
  • 4 - 5 vöröshagyma, pirospaprika
  • kb. 20 dkg császárszalonna, só, bors
  • hús vagy zöldség alaplé

Szaftos húsrolád

A húsokat megmossuk, szárazra töröljük, kiklopfoljuk, besózzuk és borsozzuk. Amíg áll, elkészítjük a tölteléket. A szalonnát apró kockákra vágjuk, és néha megkevergetve kisütjük. Amíg sül a szalonna a tojásokat felverjük. Amikor a szalonnánk már szép piros, beleforgatjuk a tojást is. Óvatosan megsózzuk, mert a szalonna is lehet sós, és a lehető legszilárdabbra sütjük. Amíg hűl, megpucoljuk a hagymát, apróra vágjuk és 2 kanál zsiradékon üvegesre pároljuk. Majd megszórjuk pirospaprikával, alaplével felengedjük, ha kell, sózzuk, borsozzuk, és lassú tűzőn főzzük tovább. A húsokra rakunk egy szelet sonkát, és elosztva rápakoljuk a tojástölteléket. Felgöngyöljük, ha szűkséges akkor fogpiszkálóval összetűzzük, és a szaftba rakjuk. Lassú tűzőn addig pároljuk, amíg a hús puha nem lesz. Ha a levét elfőné, természetesen pótoljuk. Párolt rizs, esetleg krumplipüré illik hozzá. Jó étvágyat kívánok!
tipp Természetesen csirkemellből is elkészíthető.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: