Belépve mint:

kilépés
120
Átlagos
Közepes
  • A tésztához: 90 dkg simaliszt
  • 2 kocka élesztő, 10 dkg kristálycukor
  • 3 ek olaj, 500 ml tej, csipet só, 3 tojásfehérje
  • Töltelékhez: 25 dkg kristálycukor, 500 ml tej
  • 2 csomag csokoládés pudingpor, 2 ek kakaópor,
  • 250 dkg margarin (vaj)
  • Kenéshez: 3 tojás sárgája, 2 ek olaj

Ostoros kalács

Kevés meleg tejhez adunk egy-egy kanál cukrot, lisztet és elkeverjűk benne az élesztőt. Hagyjuk felfutni. A lisztet átszitáljuk, a tojásfehérjét kemény habbá verjük. A maradék tejet langyosra melegítjük. A liszthez hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a langyos tejet, cukrot, olajat, a kemény habot, sót, és bedagasztjuk. Meleg helyen kelesztjük kb. 45-55 percig, Addig elkészítjük a tölteléket. A tejből, pudingporból, cukorból és kakaóporból sűrű pudingot főzünk. Ha kész, még melegen hozzákeverjük a margarint. Simává keverjük és hagyjuk kihűlni. A megkelt tésztánkat nyolc részre osztjuk. Mindegyiket kisodorjuk és megkenjük a töltelékkel. Feltekerjük, mind a bejglit. Így járunk el mind a nyolc darabbal. Majd mindig kettőt-kettőt összecsavarunk. Kizsírozott tepsire rakjuk és még 10-15 percig kelesztjük. Addig a sütőt előmelegítjük 180-190 fokra. Mielőtt sütni rakjuk, a tetejét megkenjük a tojás és olaj keverékével. A meleg sütőbe toljuk és kb. 15 perc alatt szép pirosra sutjuk. Sokáig finom puha marad. Jó étvágyat hozzá :))
tipp Hasznos, ha a liszt is szoba hőmérsékletű, amikor dolgozunk vele.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: