Belépve mint:

kilépés
180
Átlagos
Közepes
  • 1 kg sima liszt, 5-6 dkg élesztő, 3-4 dg só,
  • 3 dl olaj, 2 tojás,
  • 4-5 dl tej, 6-7 db krumpli, 250 g puha vaj

Krumplis pogácsa

A krumplit megmossuk és héjastul felrakjuk főni. Kevés langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, 2 tojást, és a tejjel tésztát dagasztunk. Meleg helyen kelesszük. Amíg a tésztánk kel, és ha már a krumpli is megfőtt, meghámozzuk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát és a puha vajat egyenletesen rákenjük. Kis lyukú reszelőn ráreszeljük a krumplit. Behajtjuk a tésztát, majd 20 perc múlva újra kinyújtjuk és behajtjuk. Háromszor sodrunk és hajtogatunk, majd ujjnyi vastagra sodorjuk és pici pohárral kiszaggatjuk. Tepsire rakjuk, kb 10 perc után felvert tojással megkenjük és előmelegített sütőben, kb. 180 fokon szép pirosra sütjük. Jó étvágyat hozzá!
tipp A pogácsa tetejét megszórhatjuk szezámmaggal, vagy reszelt sajttal.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: