Belépve mint:

kilépés
90
Átlagos
Közepes
  • 1 kg liszt
  • 125 g margarin (vaj)
  • 1 tojás
  • 5 dkg élesztő
  • kb. 1 dcl olaj
  • 1-2 csipet só és cukor
  • langyos tej
  • kakaópor és kristálycukor
  • vaj a kenéshez

Kakaós csiga

Meleg tejbe kiskanál cukrot és lisztet keverek, majd elkeverem benne az élesztőt. Amíg feljön, átszitálom a lisztet, hozzáadom a tojást, puha vajat, cukrot és sót, majd a langyos tejjel elkezdem dagasztani. Hozzáadom az olajat, és szép simára dagasztom. Annyi langyos tejet használok, hogy szép lágy tésztát kapjak. Meleg helyen kb. 45 percig a duplájára kelesztem. Utána lazán még átdagasztom, és pihentetem még kb. 20 percig. A kakaóport összekeverem a cukorral, és felolvasztok egy kis vajat. A megkelt tésztát 3 részre osztom, minden részt vékonyra kisodrok, megkenem a vajjal, és megszórom a kakaós töltelékkel. Feltekerem, mint a bejglit, majd éles késsel felvágom, és kivajazott tepsire rakom. Még hagyom 10-15 percet kelni. Előmelegítem a sütőt 180 fokra. A csigákat megkenem vajjal és szép pirosra sütöm őket. Ha kihűlt, megszórom porcukorral.
tipp Meleg kakaóval nagyon finom.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: