Belépve mint:

kilépés
60
Átlagos
Közepes
  • A tésztához: 35 dkg liszt, 25 dkg margarin,
  • 4 tojás sárgája, 10 dkg porcukor, 1 sütőpor
  • 1 vaníliás cukor, egy citrom reszelt héja,
  • kevés tejföl
  • A tetejére: házi barack- vagy szilvalekvár,
  • 4 tojásfehérje, 15 dkg kristálycukor,
  • 1 vaníliás cukor, 18-20 dkg darált dió

Habos diós

Egy tálban a tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk. Lapot nyújtunk belőle, vagy kivajazott, lisztezett tepsibe szép egyenletesen belenyomkodjuk. Kb 10 perc alatt előmelegített sütőben félig megsütjük. Kivesszük és jó vastagon megkenjük lekvárral. A tojásfehérjét a kristálycukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a darált diót, óvatosan összekeverjük, és szép egyenletesen a tésztára kenjük.
Visszatesszük és még jó 10 percig sütjük - míg a diós hab meg nem pirul s meg nem keményedik a tetején. Kihűtjük, és hosszúkás szeletekre vágva, porcukorral megszórva kínáljuk
tipp Nagyon egyszerű recept és nagyon finom.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: